Bege dig in i en magisk värld med spelautomaten Well of Wonders från Thunderkick. Spelet lanserades under 2017 och är mycket snyggt. I bakgrunden hör du passande ljud som får dig att smälta in i den magiska världen som presenteras på spelplanen. Well of Wonders är en innovativ och modern slot där Thunderkick har valt att satsa på en liten speciell uppbyggnad av spelet. Här finns det nämligen inga klassiska rader och hjul, utan istället sju symboler som flyter omkring i den magiska atmosfären. Spelautomaten är färgglad och harmonisk, vilket i sin helhet skapar ett mycket bra första intryck oavsett om du är nybörjare eller rutinerad spelare.

Well of Wonders har en medium/hög volatilitet, vilket innebär att vinster kan dyka upp med jämna mellanrum, och är relativt höga för det mesta. Det är mycket enkelt att komma igång med spelet. Längst ner till vänster hittar du inställningar och vinsttabell, vilket rekommenderas att du tar del av innan du snurrar igång spelautomaten. Till höger väljer du din insats och snurrar igång spelet. Där kan du även välja att snurra igång automaten automatiskt (autospin) ett antal gånger. På det här sättet kan du luta dig tillbaka och låta spelet göra sitt medan du njuter av lugnet och den harmoniska stämningen som äger rum i Well of Wonders.

  • Well of Wonders är skapad av Thunderkick
  • Spelet lanserades under 2017
  • Temat är magi och en fantasivärld
  • Volatiliteten är medium/hög

Tema och tekniska detaljer

Well of Wonders består av sju symboler som svävar omkring i luften. För varje nytt “snurr” försvinner symbolerna och nya dyker upp från en magisk brunn i mitten av spelplanen. Spelet har 35 olika vinstvägar åt båda hållen. Dess RTP ligger på 96,1 %, vilket är vanligt bland spelautomater idag. Insatserna justerar du själv och de ligger på mellan 0,10 och upp till 100,00 per snurr. Thunderkick har verkligen lyckats skapa en både snygg och innovativ spelautomat med Well of Wonders. Den harmoniska färgskalan passar utmärkt såväl till spelets magiska tema som till bakgrundsljudet. Det mystiska skimret och dimman gör spelet ännu snyggare. Här finns det med andra ord inget att klaga på.

Well of Wonders består såklart av en rad symboler. För att vinna behöver du bara landa tre likadana symboler på spelplanen – det spelar ingen roll var på planen de befinner sig. Mycket enklare än såhär blir det inte att spela en automat! Symbolerna är lustiga former i olika färger. Den blå och triangelformade symbolen är värd mint (mellan 0,02 och 0,80 mynt), medan den cirkelformade och röda symbolen med en rubin i mitten är värd mest. Om du landar mellan tre och sju sådana på spelplanen belönas du med mellan 0,07 och 5,00 mynt. De andra symbolerna är bland annat hjärtformade och fyrkantiga i färger som grön, gul, orange, lila och rosa.

Bonusfunktioner

Bonusar och specialsymboler är en viktig del av ett spel, och i Well of Wonders finns det såklart ett par sådana. Spelet består av olika multiplikatornivåer (1, 2, 4, 8, 16 och 32), vilka är representerade på stenarna vid brunnen. Den blåmarkerade stenen visar vilken nivå i spelet du befinner dig på. I samband med varje vinst belönas du med den rådande multiplikatorn, som alltså kan sträcka sig ända upp till 32x insatsen. När du vinner försvinner dessutom alla symboler i vinstkombinationen och ersätts i samma snurr med nya symboler som dyker upp från brunnen. Det här fungerar som ett respin där du kan vinna på nytt utan att snurra igång spelet igen.

I spelet finns det även en lila wild-symbol som pryds med bokstaven W. Den kan ersätta alla andra symboler för att skapa vinster. Den sista specialfunktionen i Well of Wonders är Fairy Feature. Det innebär att en fe kan dyka upp på spelplanen när som helst. Om snurret inte innebar någon vinst och denna fe dyker upp kan hon hjälpa dig till vinst. Hon raderar alla symboler som är ensamma på spelplanen och ger dig därefter ett re-spin för att öka dina chanser till vinst. I samband med detta ökar hon även din multiplikatornivå, vilket du kan se på vilken sten som är blåmarkerad. Håll tummarna för att hon dyker upp så ofta som möjligt!

Fördelar

  • Mycket snygg och innovativ slot
  • Enkel att komma igång med
  • Många multiplikatorer att ta del av

Nackdelar

  • Du får inga free spins i spelet

Sammanfattning

Well of Wonders är ett innovativt spel som lanserades av Thunderkick år 2017. Här spelar du inte på klassiska rader och hjul, utan istället finns det sju symboler som svävar omkring på spelplanen. Vinstmöjligheterna är 35 till antalet och du ska som minst snurra fram tre matchande symboler. Temat för spelet är magi och du befinner dig i en fantasivärld. Slottens RTP är 96,1 % och volatiliteten är medium/hög. Insatsen justerar du själv mellan 0,10 och 100,0. Några av spelets special- och bonusfunktioner är multiplikatorer på upp till x32, re-spins och wild-symboler som kan ersätta andra symboler. Spelet är dessutom enkelt att komma igång med, vilket innebär att det passar såväl för nybörjare som för rutinerade spelare.