Svenska spelutvecklaren Yggdrasil lanserade den mycket imponerande sloten Penguin City under sommaren 2018. Att det redan har blivit ett uppskattat spel är egentligen föga förvånande. Det här är nämligen en spelautomat som bjuder på betydligt mycket mer än det enformiga snurrandet på hjulen. Animationen och grafiken håller en otroligt hög klass, vilket genererar i en spelupplevelse du inte vill missa. Istället för free spins har Yggdrasil satsat på bonusspel och en rejäl dos med vinstchanser. Du kan vinna via 243 olika vinstvägar – och dessutom från bägge hållen! Penguin City lämnar ingen åt sidan utan välkomnar både nybörjare och highrollers med ett insatsspann från knappa kronan upp till tusenlappen.

Det är precis som titeln avslöjar pingviner i fokus i den här sloten, men de här karaktärerna håller till i asiatisk gatumiljö istället för på flytande isflak. Bland symbolerna hittar du allt från kokande grytor, sojaburkar och take-away-mat till klassiska spelkort på hjulen. Får du som minst tre likadana symboler intill varandra är en myntvinst säkrad. Håll extra utkik efter nudlarna som ger dig hela 250 mynt om du skulle ha turen att få fem stycken på skärmen. Du har måhända inga free spins att sukta efter i Penguin City, men det gör faktiskt inte så mycket eftersom du har ett förmånligt bonusspel att ta del av.

  • Nytt spel från Yggdrasil
  • Imponerade grafik och animation
  • Bonusspel och 243 vinstvägar

Tema och tekniskt upplägg

I Penguin City är det pingvinerna som härskar i en asiatiskt inspirerad gatumiljö där röken ryker tätt till toner från Orienten. Vill du uppleva grafik när det är som allra bäst är den här sloten från Yggdrasil ett spel du inte bör missa. Spelupplägget är tämligen enkelt, men du lirar i en värld av innovativ grafik och skarpa animationer. Det är så klart den asiatiska gatukulturen som inspirerat skaparna när det kommer till symbolerna i Penguin City. Här snurrar nudlar, heta grytor, soppor och spelkort om vartannat på de fem hjulen. Nudlarna ger dig slotens högsta myntvinst vid fem likadana – 250 mynt att stoppa i saldofickan! Du hittar ingen progressiv jackpot i spelet, men däremot en jackpott på 1647 x insatsen.

Penguin City består av fem hjul med tre rader där du istället för traditionella vinstlinjer spelar med 243 olika vinstvägar, vilka du dessutom kan vinna på från bägge hållen! Spelets myntvärde startar på 0,04 och går upp till 50 (1 till 10) och i kronor innebär det att 1 krona räcker för ett snurr. Vill du satsa järnet tillåter Penguin City en insats på upp till 1 250 kronor per snurr. Det är med andra ord ett generöst insatsspann, vilket gör att sloten passar många speltyper och budgetar. RTP ligger på 96,2 procent – en mer än godkänd nivå som innebär en rimlig återbetalningskvot. I övrigt har spelet lågvolatilitet och du kan räkna med frekventa vinster.

Bonusfunktioner

Penguin City bjuder på ett motiverande bonusupplägg, vilket kompenserar det faktum att sloten inte innehåller free spins. Ditt mål med spelet är att rädda pingvinanimationerna från det elake pingvinhärskaren och det gör du i bonusspelet. Det här åtråvärda läget kallas för “Penguin-escape” och du når dit med hjälp av wilds som ska uppenbara sig på det andra samt fjärde hjulet. När bonusläget aktiveras kommer en staplad kejsarsymbol att stanna kvar på spelets fem hjul, vilket kan ge dig rejält fina vinster. För varje bonusrunda kommer en av spelets pingviner att försöka fly undan den elake härskaren – lyckas pingvinen, belönas också du med ännu fler wilds vid vinst. När turen tar slut och vinsterna uteblir kommer även bonusläget avslutas.

Precis som vi nämnde ovan innehåller inte Penguin City free spins, vilket spontant känns lite tråkigt. Gratissnurr är alltid ett motiverande inslag oavsett det är ett fåtal eller större gäng. Är free spins avgörande för dig när det kommer till ditt spelande finns det säkert andra spel som bättre uppfyller detta. Prioriterar du dock spelupplevelse, frekventa vinster och bonusspel är Penguin City en slot du inte vill vara utan. Det är inte bara Yggdrasil som väljer att fokusera innehåll på andra inslag än just free spins. Free spins-funktioner tenderar att bytas ut mot andra gynnsamma upplägg som till exempel mångtaliga vinstvägar och vinster åt bägge hållen. Ett tips för free spins-jägaren är att välja ett Yggdrasil-casino som erbjuder free spins i välkomstbonusen!

Fördelar

  • Grym grafik och skarpa animationer
  • Låg volatilitet – frekvent vinnande
  • 243 vinstvägar

Nackdelar

  • Ingen progressiv jackpott
  • Ingen free spins-funktioner

Sammanfattning

Yggdrasils nya Penguin City slot imponerar stort med sin otroligt läckra grafik och skarpa animationer. Här tar spelets pingviner dig med på ett äventyr i asiatisk gatumiljö och målet är att rädda dem från den elake härskaren. Det gör du i spelets bonusläge, vilket också är höjdpunkten i den här sloten. För att nå dit gäller det att få wilds och bonusläget pågår fram tills det att vinsterna uteblir. Penguin City lämnar ingen spelare åt sidan med sitt insatsspann som löper från ynka kronan upp till tusenlappen. Tack vare upplägget med 243 vinstvägar som du dessutom kan vinna från bägge håll, är dina vinstchanser många. Högsta myntvinst ligger på 250 mynt och spelets jackpott ger dig 1 647 x insatsen!