Jimi Hendrix är en av 70-talets största rocklegender och låg bakom hits som till exempel Purple Haze och Fire. Nu får han nytt liv i den andra delen av NetEnts populära serie NetEnt Rocks. I serien kan vi även hitta spelautomater som Motörhead och Guns´N’ Roses. Jimi Hendrix är vackert utformad med högklassig tecknad grafik i ljusa färger. Spelet är fyllt av symboler och referenser till Hendrix, samt några utav hans allra mest kända låtar. Det här gör att spelautomaten känns genuin och är en självklarhet för alla Jimi Hendrix-fans. Även om man inte är ett fan av Hendrix kommer man troligen att njuta av detta spel med tanke på dess annorlunda utseende och alla roliga bonusfunktioner!

Jimi Hendrix är en spelautomat från spelutvecklaren NetEnt. Spelet är en videoslot med 5 hjul, 3 rader och 20 stycken vinstlinjer. Spelet har en bra RTP 96,9 procent samt en volatilitet som klassas som medium vilket betyder att spelet delar ut vinster ganska ofta, och vinsterna är medelhöga. Du kan snurra hjulen för så lite som 0,2 euro eller så mycket som 200 euro, vilket gör att spelet passar alla sorters spelare och plånböcker. Här samlas inte bara ”peace and love” utan även höga myntvinster och flera olika bonusfunktioner som Purple Haze Feature och Crosstown Traffic Free Spins. Maxvinsten som du kan plocka hem i Jimi Hendrix ligger på höga 80 000 mynt!

  • Snygg grafik och ljudslinga
  • 3 olika free spins samt en re-spin-funktion
  • Totalt 6 olika bonusfunktioner
  • En RTP på 96,9 % samt medel volatilitet
  • Insatser mellan 0,2 euro och 200 euro

Tema och tekniska detaljer

Temat i spelautomaten Jimi Hendrix är väldigt snyggt då grafiken har ett tecknat utseende och går i ljusa färger som matchar varandra väldigt bra. Detta gör att spelautomaten är snäll mot ögonen och man upplever den inte som plottrig på mindre skärmar. Bakgrunden består utav ökenlandskap med berg och blå vallmo. I förgrunden syns rosa blommor och hjulens bakgrund består av snirkliga grå mönster. Symbolerna i spelet Jimi Hendrix har alla referenser till Hendrix, hans låtar och tiden som han levde i. Här finns röda hjärtan, stora ögon, fredstecknet, vinylskivor, noter, Hendrix olika gitarrer som är vita och vita med röda blommor på. Självklart finns även Jimi Hendrix som olika symboler i detta spel.

Något som är riktigt fint med spelets grafik är att när man får en vinst lyser inte vinstlinjen upp som i många andra spel. I stället växer massvis med blommor fram i olika färger på den vinnande vinstlinjen. Det här känns helt rätt för en spelautomat med Jimi Hendrix och det ger dessutom ett snyggt utseende! När det gäller den tekniska uppbyggnaden av spelet så är det en klassisk uppbyggnad för en videoslot från NetEnt. Spelet har 5 hjul med 3 rader samt 20 fasta vinstlinjer som inte kan justeras under spelets gång. Insatserna i spelet justeras med hjälp av knappen “nivå” samt “myntvärde”. Den allra minsta totalinsatsen i spelet är så låg som 0,2 euro och den högsta är hela 200 euro!

Bonusfunktioner

I denna spelautomat finns det ingen tid för tråkiga stunder, här finns nämligen hela sex olika bonusfunktioner att ta del utav. Spelets wild-symbol består utav ett porträtt på Jimi Hendrix själv och wild-symbolen kan som vanligt hjälpa till att skapa och förbättra vinster. Wild-symbolen kan ersätta alla symboler i spelet förutom scatter-symbolerna. I spelet finns många olika scatter-symboler som alla triggar olika bonusfunktioner. Exempelvis så triggar Jimi Hendrix med blå bakgrund Purple Haze-funktionen när den landar på hjul ett. I denna funktion förvandlas alla lågutbetalande spelkortssymboler till wild-symboler! Purple Haze-scattern förvandlas sedan själv till en wild-symbol. Funktionen Red Guitar Respin aktiveras när 4 eller fler gitarrer med röda blommor landar på hjulen. Landar en till sådan symbol på hjulen belönas ytterligare re-spin.

Pick and Click-funktionen aktiveras av tre symboler av Jimi Hendrix med guldram landar på hjul 3, 4 och 5. Ett spel öppnas där du får välja bland 4 olika vinster. Du kan välja en myntvinst som är värd x8-x30 din totalinsats, eller tre olika free spins-funktioner. De olika free spins-funktionerna ger dig olika antal free spins och olika övriga bonusar. Exempelvis ger Crosstown Traffic dig sex free spins, Purple Haze ger 6–12 free spins och Little Wing ger 6-12 free spins. I Little Wing får man 3–6 överlappande wild-symboler, i Purple Haze förvandlas lågutbetalande symboler till wild-symboler och i Crosstown Traffic dyker det upp wild-symboler på olika platser. Free spinsen kan också aktiveras av sina egna scatter-symboler.

Fördelar

  • Snygg och stilren grafik
  • 6 olika bonusfunktioner
  • Flexibla insatsnivåer mellan 0,2 – 200 euro

Nackdelar

  • Alla de olika bonusfunktionerna kan vara lite förvirrande till en början

Sammanfattning

NetEnt har lyckats att skapa en spelautomat som verkligen hyllar Jimi Hendrix minne, och spelet har massor av referenser till Jimi Hendrix vilket gör att spelet känns genuint och inte bara som ytterligare en spelautomat i raden av spelautomater. Spelet har en bra teknisk uppbyggnad med en RTP som är bra för den här typen av spelautomater. RTP ligger på 96,9 procent och volatiliteten är medium vilket betyder att risken är medel för spelet. Alltså betalar det ut vinster ganska ofta och dessa är medelhöga. Detta ihop med de flexibla insatsnivåerna mellan 0,2 euro till 200 euro gör att spelet passar de flesta spelare. Dessutom lockar Jimi Hendrix med sex olika bonusfunktioner varav tre är free spin-funktioner samt en maxvinst på 80 000 mynt!