Halloween Fortune slot är Playtechs Halloween-inspirerade spelautomat som släpptes inför den kusliga högtiden år 2012. Spelet har utformningen av en klassisk spelautomat med sina 5 hjul, 3 rader och 20 stycken justerbara vinstlinjer. Halloween Fortune är en spelautomat som har en bra RTP på 97 % samt en volatilitet som klassas som medium. Detta gör att spelet betalar ut vinster ganska ofta som då är medelhöga. I spelet hittar du spöklika varelser och generösa bonusfunktioner som exempelvis Witches’ Brew Bonus där du ska blanda häxbrygder. Du kan vinna upp till 20 free spins samt multiplikatorer med hjälp av bonussymbolen som är en häxkittel och wild-symbolen som är en pumpa kan ge dig spelets största vinst.

Spelet är inte väldigt läskigt, utan har en klassisk Halloween-känsla med tecknade symboler och 3D-animationer av svarta katter, häxkittlar, häxor på kvastar och häxbrygder. Samtidigt som du snurrar hjulen kan du höra åskovädret rasa bakom hjulen och se blixtarna slå ner i marken. I spelet kan du göra insatser som passar alla plånböcker då den lägsta insatsen i spelet börjar på 0,01 euro och den allra högsta insatsen är 20 euro. Däremellan finns ett bra spann av insatser att välja och vraka bland, plus att spelets vinstlinjer kan justeras för extra flexibilitet. Halloween Fortunes maxvinst ligger på 10 000 mynt vilket är en ganska bra maxvinst för en spelautomat med denna typ av insatser.

  • Halloween-tema
  • RTP på 97% samt medium volatilitet
  • Insatser mellan 0,01–20 euro
  • Vinn upp till 20 free spins + multiplikatorer

Tema och tekniska detaljer

Temat i Halloween Fortune handlar såklart om högtiden Halloween. I denna spelautomat från Playtech hittar vi alla de klassiska symbolerna som förknippas med just Halloween och dess firande. Bland annat hittar vi symboler av svarta katter, häxor som flyger omkring på kvastar, häxkittlar med en grön bubblande brygd, röda häxbrygder i flaskor, döskallar med ljus, svarta korpar och halsband med lyckoamuletter. Spelet i övrigt följer sitt tema troget då till och med spelknapparna har fått en tema-utformning. Exempelvis så är knapparna för myntvärde samt vinstlinjer höstlöv och bakgrunden består av en stjärnklar natt i ett dimmigt landskap med döda träd och flygande fladdermöss. Ljudslingan i spelet passar väl in då vi får höra ett åskoväder som rasar och då och då slår blixten ned.

Halloween Fortune slot är en klassisk videoslot som har en välgjord och snygg 2D och 3D-grafik. När det gäller de tekniska detaljerna så har spelet 5 stycken hjul med 3 rader samt 20 stycken vinstlinjer som är justerbara. Detta gör att du kan ändra vinstlinjerna efter eget tycke och på så vis påverka vinstchanser samt din totalinsats. Totalinsatsen justeras också genom myntvärdet. Myntvärdet kan variera mellan 0,01, 0,05, 0,10, 0,25, 0,50 samt 1. Genom att ändra vinstlinjer mellan 1 och 20 kan man få en uppsjö av olika totalinsatser i Halloween Fortune. Den allra lägsta totala insatsen i spelet är dock 0,01 euro medan den allra högsta totala insatsen i spelet ligger på 20 euro.

Bonusfunktioner

Spelutvecklaren Playtech har gett Halloween Fortune ett snyggt utseende samt en enkel spelteknisk utformning. Detta gör att spelet inte har massvis med bonusfunktioner men spelet har vad de flesta spelare troligen finner som det viktigaste i ett spel, det vill säga free spins. I Halloween Fortune kan du vinna upp till 20 free spins samt multiplikatorer i bonusfunktionen Witches’ Brew Bonus. Du triggar Witches’ Brew Bonus genom att landa 2 stycken bonussymboler på hjul 1 och 5 i basspelet. Du kan även trigga fler free spins i oändlighet genom att landa ytterligare bonussymboler i bonusfunktionen. Bonussymbolen i Halloween Fortune består av en svart kittel med en grön brygd. När du låst upp denna bonusfunktion får du välja bland häxor och häxbrygder.

För att avgöra hur många free spins du vinner så ska du välja 1 av 3 häxor. Du kan totalt vinna upp till 20 free spins. Efter detta ska du välja 1 av 6 häxbrygder som avslöjar vilken multiplikator som ska appliceras på dina vinster under bonusfunktionen. Du kan få en multiplikator upp till x10! I spelet finns även en scatter-symbol som är en pumpa samt texten “scatter”. Med denna symbol multipliceras din vinst med din totalinsats. Får du 3 scatter-symboler appliceras en 5x multiplikator, 4 scatter-symboler ger en x10 multiplikator samt 5 scatter-symboler ger en x50 multiplikator! Dessutom finns en wild-symbol som är en stor pumpa. Den kan ge spelets största vinst! Den kan också ersätta alla andra symboler förutom bonus- och scatter-symbolen.

Fördelar

  • Spelet är enkelt att förstå sig på
  • Insatser som passar de flesta spelare samt nybörjare
  • Snygg grafik
  • 20 free spins, multiplikatorer samt maxvinst på 10 000 mynt

Nackdelar

  • Halloween Fortune har en maxinsats på 20 euro som kan vara lågt för storspelare
  • Spelet hade vunnit på att ha ytterligare bonusfunktion

Sammanfattning

Halloween Fortune kanske inte ser mycket ut för världen vid en första anblick. Men detta är helt fel då spelet faktiskt har en snygg grafik som passar temat utmärkt samt flera bonusfunktioner som kan betala ut riktigt bra vinster med tanke på spelets insatser och volatilitet. Insatserna passar de flesta spelare och varierar mellan 0,01 euro och 20 euro och volatiliteten är medium vilket betyder att vinster betalas ut medel-ofta. Bland bonusfunktionerna hittar vi chanser att vinna 20 free spins, en x10 multiplikator samt få din totalinsats multiplicerad med multiplikatorerna x5, x10 eller x50! Vill du spela ett enkelt spel som trots allt har mycket att ge? Eller är du bara ett fan av Halloween? Testa då att spela Halloween Fortune från Playtech!