En av världens största spelutvecklare svenska NetEnt introducerade i slutet av 2015 tillsammans med Universal en slot baserad på legenden om den blodtörstiga vampyren Dracula. Snurra fram en storvinst medan du befinner dig i ett skumt och rysligt London. Högst vinsten är på 80 000 mynt och du kan satsa mellan 0,2 till 200 euro. Grafiken i sloten passar perfekt till det rysliga temat och Dracula väser ondskefullt varje gång du snurrar hem en vinst. Spelet är en videoslot och du kan se en introduktions film innan du börjar spela. Dracula jagar en kvinna och frågan är om hon kommer att bli hans nästa offer. Detta är ett perfekt sätt att komma i stämning.

Sloten är traditionellt uppbyggd med fem rullar med fyra rader, 40 vinstlinjer. Grafiken och ljudeffekterna är dock häftiga och moderna. Sloten finns dessutom i en mobil version. Animationerna är precis som du kan förvänta dig från innovativa NetEnt inte bara passande till temat och häftiga, de har ett bra flyt. Det går snabbt att lära sig spela på en spelautomat. Du justerar insatsen och sedan klickar du för att snurra i gång hjulen. Spel på slots är en form av hasardspel, vilket innebär att slumpen bestämmer utgången. Du kan således inte påverka utgången av spelet. Att spela på slots är underhållning och det kan kräva en del tålamod innan du kammar hem en vinst.

 • Slot från kreativa spelutvecklaren NetEnt
 • Spännande skräcktema
 • Traditionell slot – 5 rullar, 4 rader
 • 40 vinstlinjer
 • Högsta vinsten 80 000 mynt

Tema och återbetalningsprocent i sloten Dracula

Världens mest kända vampyr har fått en slot. Släck lamporna, tänd ljus och sätt igång och att spela. Det går snabbt att lära sig reglerna så sloten är en perfekt nybörjarslot. Om du vill testa spelet så finns det en gratisversion som ger dig en chans att lära dig spelet och att spela utan att behöva satsa dina egna pengar. Temat är baserat på legenden om den blodtörstiga fursten Dracula. I introduktionsvideon så har vampyren förvandlats till hundratals fladdermöss som jagar den förskräckta kvinnan genom mörka gator i London. Redan innan du sätter igång och spelar så har du video gett dig en adrenalinkick och skapat en ryslig stämning. Häftiga ljudeffekter hjälper till att ytterligare förhöja den stämningen.

Sloten Dracula har en hög RTP, Return to player (återbetalningsprocent). Ju högre återbetalningsprocent desto bättre chans att vinna har du. Men återbetalningsprocent är inte lika med din procentchans att vinna. RTP för Dracula ligger på 96,58 procent, vilket är en jämförelsevis hög RTP. Ett casino vinner dock alltid i längden. Om du spelar för 100 kronor och RTP är på nästan 97 procent så vinner du över tid 97 kronor. Du kan spela Dracula både via datorn med också via mobila enheter. Dracula i mobilen håller hög kvalité och har fina grafiska detaljer. Videosekvenser är mycket bra och den läskiga grafiken passar utmärkt till temat. Dracula kan spelas både på Android och iOS.

Bonusar och specialfunktioner

Sloten Dracula saknar progressiv jackpott, istället så har spelutvecklaren satsat på att erbjuda intressanta och samtidigt lite skrämmande bonusfunktioner. Dracula kan förvandla sig till en grupp med flaxande fladdermöss. Dessa flyger in på spelplanen och de landar på spelets vinstsymboler. Om du lyckas med att aktivera fladdermöss-funktionen så belönas du med free spins. Funktionen är slumpmässig och kan dyka upp närsomhelst under spelets gång. Det enda du behöver göra är att hoppas att funktionen ska dyka upp och titta på de snurrade hjulen. Symbolerna är baserade på figurerna i Universal-filmen. Symbolerna ger olika utdelningar och minst tre likadana symboler krävs för att vinna. Det finns en vinsttabell inne i sloten som visar hur mycket varje symbol är värt.

Om du snurrar fram fem symboler med Dracula eller hans jungfrur på det andra eller fjärde hjulet så expanderar hela hjulet och du får 10 free spins. Du kan vinna 200 gånger insatsen om du snurrar symbolerna och det finns också symboler med människor, vilket ger vinster på 60 gånger insatsen. Använd autofunktionen om du vill göra något annat medan du väntar på att kamma hem vinster. Du väljer hur många snurr som du vill göra under autospel och sloten snurrar medan du är fri att göra andra saker. Wild-symbolen kan expandera över det tredje hjulet, vilket ger en större vinst. Wild-symbolen ersätter alla andra symboler något som kan ge en rejäl vinst.

Positivt med sloten Dracula

 • Expanderande wild-symboler
 • Hög återbetalningsprocent, 96,58 procent
 • Skräckfilmstema
 • Speciell mobilversion

Nackdelar

 • Saknar en riktigt stor vinst
 • Många mindre vinster

Sammanfattning av sloten Dracula

Sloten Dracula från NetEnt välgjord med sköna animeringar och skrämmande grafik som hjälper till att skapa den perfekta stämningen till en videoslot med skräcktema. Spelet kan spelas i mobilen men effekterna gör sig kanske bättre i lite större format. Dracula mobil heter den mobilanpassade versionen och den kan du spela Android eller iOS. Den läskiga grafiken och de skrämmande ljudeffekterna passar perfekt på surfplattor, men Dracula i mobilen håller höga kvalité och har fina grafiska detaljer. Koppla gärna in dina hörlurar och njut av spelupplevelsen. Sloten har flera bonusfunktioner som aktiveras när du snurrar fram antingen speciella symboler eller kombinationer av symboler. Om du gillar skräckfilmer och vampyrer så erbjuder Dracula perfekt underhållning.