Devils Delights Slot är en slot med mycket mörka undertoner samtidigt som den bubblar av humor – svart humor. Det är svenska NetEnt som har skapat denna videoslot och den syntes ute på casinon online i slutet av 2013. Det är varmt i helvetet där sloten tycks utspela sig. Röda och gula flammor sprakar bakom hjulen och ger det hela en lagom läskig framtoning redan från början. Det blir inte mindre skräckinjagande då symbolerna kommer upp på hjulen för dessa är nämligen smådjävlar, gravstenar och trippelsexor ‘666’ som är djävulens symbol. Tittar man sedan närmare så uppdagas det att en av smådjävlarna faktiskt använder sin treudd till att grilla korv med.

Det är lätt att få intrycket att spelutvecklarna hos NetEnt har riktigt roligt på jobbet. Här har de i alla fall skapat en videoslot med fem hjul, tre rader symboler och 20 vinstlinjer. Vinstlinjerna är fasta så dessa behöver du inte bry dig om. Du ska i stället bry dig om att försöka komma till det roliga bonusspelet som är helt unikt och där det finns fina vinster att hämta. Du kommer inte att bli besviken på resten heller, här finns wilds, scatters och multiplikatorer som ökar på dina vinster och en härlig grafik som gör allt för att skapa den rätta spelupplevelsen. Dessutom spelar du med en RTP på 97,6 %.

  • Sloten släptes av NetEnt 2013
  • Spelet har fem hjul, tre rader symboler och 20 fasta vinstlinjer
  • Det finns wilds, scatters och multiplikatorer
  • Sloten har ett unikt bonusspel

Teknink och grafik

Vid första anblicken ser denna slot ut som många andra rent tekniskt, den har fem hjul som visar tre rader symboler och du spelar med 20 fasta vinstlinjer. Det är sedan som olika saker börjar utkristallisera sig. Under hjulen finns en Soul-o-meter. Den håller reda på hur många själar du räddat från skärselden eller något liknande. Det är i bonusspelet Soul Reaper som du kan rädda själarna. Du har flera chanser på dig att rädda själar och ställningen på din Soul-o-meter sparas i 48 timmar. Du kan alltså komma tillbaka och spela färdigt en annan dag. Du vinner som vanligt linjevinster genom att få minst tre lika på en vinstlinje med den första symbolen på hjulet till vänster.

Tittar vi i stället på ögats gränssnitt gentemot sloten så ser vi ett flammande inferno befolkat av smådjävlar på hjulen. Även stora djävlar, det är Lucifer själv som går omkring i kostym och röker cigarr och har rollen som den största djävulen. Han är nämligen spelets wild och ersätter alla andra symboler utom scatter och bonussymbolerna. Det finns fler specialsymboler men de som ger linjevinster är främst en hondjävul, tre smådjävlar, djävulens symbol 666, ett hjärta med horn, och en skeletthand som kastar tärningar. Sämst betalar tre gravstenar med spelkortssymbolerna Q, K och A. Övriga symboler är scattern som är ett rött pentagram och bonussymbolen som är liemannen som ser både förvirrad och trött ut, föga skrämmande alltså.

Bonus- och specialfunktioner

Det finns tre specialsymboler; wild-symbolen som ersätter alla andra symboler i spelet utom scatter och bonussymbolen. Scatter-symbolen som har kraften att trigga igång en bonusrunda och till sist liemannen som är spelets bonussymbol och som startar bonusspelet. Wild-symbolen finns med både i grundspelet och i free spins. Den har en speciell egenskap, kommer den på hjulen 2, 3 och 4 expanderar den över hela hjulet och kan skapa stora vinstchanser. Scatter-symbolen kan dyka upp överallt. Får du tre eller fler så startar du en free spins-runda med 10 free spins. Får du två eller fler i rundan får du antingen fler free spins, eller så ökar din multiplikator i rundan. Den kan vara mellan x1 och x5.

Liemannen är bonussymbolen och den som öppnar bonusspelet. Du ska få tre bonussymboler på hjulen 3, 4 och 5 för att dra igång bonusspelet. Det som händer då är att du får se en scen från en gata med människor som vistas där. Till vänster om bilden finns de sju dödssynderna, bland annat kättja, frosseri och girighet. Nu ska du dra och släppa dödssynderna på rätt person. Gör du rätt fyller du på Soul-o-metern med räddade själar. Fyller du hela Soul-o-metern får du tio sin spins, en annan hjuluppsättning med de sju synderna på hjulen. Här sägs det att det är vinst varje omgång. Har du tur får du se om det är sant.

Positivt med sloten

  • Ett omväxlande spel med flera bonusspel
  • Ökade vinstchanser i bonusspelet
  • Multiplikator x5 i free spins-rundan
  • Bra och underhållande grafik

Mindre bra med sloten

  • Osäkert hur jackpoten utlöses

Sammanfattning

Devils Delight Slot är en videoslot framtagen av NetEnt. Temat är Djävulen, Beelzebub eller Lucifer, kärt barn har många namn. Handlingen utspelar sig i ett brinnande inferno i rött och gult i underjorden. Symbolerna förstärker intrycket av helvetet med små och stora djävlar på hjulen vilka är kompletterade med tre olika gravstenar. Grafiken är välgjord och ökar spelupplevelsen medan bakgrundsljudet som låter som en speldosa är lite trist. Det finns flera roliga bonus- och specialfunktioner i sloten. Ett är en free spins-runda med möjlighet att få en multiplikator x5. Sedan finns ett helt unikt bonusspel där du ska rädda några människors själar. En mycket rolig och underhållande slot väl värd att pröva. Sloten har en RTP på 97,6 %.