Det är ingen tvekan om att kriminalserier är ett populärt inslag i våra tv-tablåer. Långkörare som Criminal Minds och CSI lockar fans över hela världen. Då är det kanske inte så konstigt att även nätcasinon vill ha sin del av kakan. Därför har NetEnt skapat sloten Crime Scene där du också får lösa fall för en dag. En stor bonus är att du har chans på många fina vinster samtidigt. Sloten lanserades under 2013 vilket innebär att den nu har ett par år på nacken. Det är dock inget som du tänker på samtidigt som du spelar sloten då grafiken håller mycket hög klass och spelet bjuder på stor underhållning.

Detta är verkligen en slot för alla som älskar mysterium och lösa brott. Symbolerna som du stöter på är bland annat ett handavtryck och en pistol. Sloten är uppbyggd som de flesta andra idag med fem hjul och tre rader. Du har 15 stycken vinstlinjer till din hjälp och dessa är fasta. Du spelar alltså alltid med maximal insats. Slotens RTP ligger på 96,7 %, vilket är över medel sett till dagens utbud. Tänk dock på att RTP alltid beräknas under en lång tids spelande. Crime Scene har dessutom flera bonusfunktioner som ger dig ökade vinstchanser och gör spelet lite extra spännande. Läs vidare för att lära dig mer om sloten.

  • Två olika bonusfunktioner för ökade vinstchanser
  • Roligt tema som tilltalar många spelare

Tema och tekniska detaljer

Temat för sloten är som sagt en brottsplats och du kommer direkt att tänka på de kriminalserier som visas på tv. Då detta är ett mycket populärt tema är det inte konstigt att det nu också finns en slot som också handlar om det. Symbolerna är sådant som hör till en brottsplats. Du hittar bland annat ett blodigt fotavtryck, en väska, ett handavtryck, en pistol och ett par glasögon. Detta fylls sedan ut med de klassiska kortsymbolerna som brukar finnas i dagens spelautomater. I bakgrunden syns en mörk gränd vilket också är brottsplatsen för fallet som du ska lösa. Detta är inte en av NetEnts kändaste slots men väl värt både ett och två snurr.

NetEnt är sin vana trogen och har valt en design med 5 hjul och tre stycken rader. Här finns även 15 vinstlinjer som du har till din hjälp. De är fasta och går alltså inte att justera. Faktum är att det blir alltmer ovanligt med spelautomater där du själv kan justera dina vinstlinjer. Detta är enbart positivt eftersom du så spelar med maximal vinstchans. Du ställer enkelt in din önskade insats genom att använda dig av pilarna som finns under spelplanen. Det minsta du kan spela per snurr är 1,50 kronor så du kan få mycket nöje för en liten summa pengar. Vill du spela med högsta möjliga insats kan du klicka på “maxbet”

Bonusfunktioner

Det finns två bonusfunktioner som du ska hålla lite extra utkik efter i Crime Scene. Den första är den klassiska wild-symbolen som i vanlig ordning ersätter alla övriga symboler förutom bonussymbolen. Denna känner du igen i form av en polisbricka. Det är inte bara en vanlig wild-symbol utan det är en så kallad “sticky” wild. Alla vinster som inkluderar en wild-symbol ger dig x3 i vinst. Att en wild är sticky innebär att den kommer stanna på hjulet i upp till 5 spin. Tänk dig då att du har ett par stycken wild-symboler på hjulen under samma gång. Vid dessa lägen har du verkligen chansen att snurra till dig ett par stora vinster.

Crime Scene skiljer sig lite från mängden då det inte finns några free spins. Detta är något som är ganska ovanligt om vi tittar på moderna slots. Det finns dock ett bonusspel som lyfter sloten ytterligare ett snäpp. Om du får minst 3 stycken bonussymboler kommer du att komma in i ett labb. Här är din uppgift att klicka på olika mappar som döljer myntvinster. Men var försiktig för om du väljer fel mapp kommer bonusspelet att ta slut. Hur mycket du vinner beror på vilken insats du spelar med. Grundregeln är som alltid, desto högre insats, desto högre vinster. Detta är alltså ett simpelt men mycket roligt bonusspel som du enkelt kommer in i.

Fördelar

  • Minsta insats är så lite som 1,50 kronor per snurr.
  • Sticky wilds som ökar dina vinstchanser

Nackdelar

  • Bonusspelet kan verka lite för simpelt för vissa spelare

Sammanfattning

Crime Scene är ytterligare en underhållande slot från speljätten NetEnt. Här är det en brottsplats som står i fokus precis som namnet avslöjar. Här får du klä på dig labbrocken och undersöka vad som har hänt. Det är inte en av NetEnts allra kändaste slots men den bjuder på en hel del spelglädje. Här hittar vi både sticky wilds och ett roligt bonusspel. Det är inte ett klassiskt bonusspel där du får free spins utan du får istället inträde till ett lab där du ska välja rätt mappar. Lyckas du med det så blir du belönad med ett antal myntvinster. Testa gärna på spelet i förhand för att få koll på alla funktioner och lära dig mer om hur det fungerar.