Boom Brothers slot är sloten för dig som älskar slots uppbyggda på fiktiva figurer, fantasifulla teman och vinster värda guld. Tillsammans med bröderna Boom får du med hjälp av sprängämnen, hackor och verktyg kastas rakt in i den underjordiska värld som gömmer allt från rubiner till skatter och guld. Denna slot är utvecklad och lanserad av ingen mindre än NetEnt, speltillverkaren som alltid ligger i framkant gällande slots. I denna 3D baserade videoslot från år 2013 får du inte bara en häftig spelupplevelse i en guldgruva i sällskap av tre charmiga bröder, utan också möjlighet till stora vinster samtidigt som du på vägen dit kan aktivera trevliga bonusrundor och free spin.

Sedan Boom Brothers slot lanserades för knappt 6 år sedan under 2013, har det varit en stor favorit hos spelare online. Detta beror delvis på den snygga och genomtänkta grafiken, men också på hur NetEnt valt att bygga upp hjulställningen i denna slot. Du spelar nämligen -Boom Brothers slot genom det klassiska fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer. Tack vare detta simpla upplägg kan vem som helst med baskunskaper inom slots spela Boom Brothers. Med massor av häftiga effekter och kreativa symboler kan du variera din insats från allt mellan 0,2 euro till 100 euro. Du kan alltså spela Boom Brothers slot oavsett vad du föredrar att satsa.

  • Vad är Boom Brothers slot?
  • NetEnt är utvecklare för detta spel som lanserades 2013
  • Sloten innehåller bonusrundor, free spins samt höga vinster
  • Brett spann på insatser

Tema och tekniska detaljer

Temat för denna slot är som taget direkt ur en fiktiv tecknad saga, där tre charmiga dvärgar står som huvudkaraktärer. Dessa är bosatta nere i en underjordisk guldgruva, varav du nyss har anlänt till för att med hjälp av sprängämnen och verktyg hitta guldet, juvelerna och rubinerna som gömmer sig. Sloten har en tydlig röd tråd med ett färgglatt tema, precis som bröderna Boom själva är. Bakgrunden i denna slot är en klarblå färg, något som ögat uppfattar både harmoniskt och fängslande. Bakgrunden föreställer bakom denna blå färg en gruva och spelplanens fyra hörn är utformade med kugghjul och muttrar för bästa möjliga spelupplevelse. Musiken som hörs i bakgrunden är rasslande från kugghjulen och plingande ljud vid vinst.

Nu när allt ytligt gåtts igenom, tema och bakgrund kan vi fråga oss, hur spelar du Boom Brothers slot? Till att börja får du själv justera både din insatsnivå och myntvärde. Myntvärdet per linje i denna slot är 0,01 – 1 och minsta mynt per linje är 1 medan max mynt per linje är 5. Du får därefter välja vilken insatsnivå du vill lägga dig på, där du kan välja brett mellan 0,2 euro och 100 euro. Notera att om du maximerar din insats så ökar chansen för höga vinster. Dags att snurra! Prioriterar du bekvämlighet kan du enkelt snurra med “autoplay. Symbolerna i denna slut är utformade som hjälmar, hinkar, lyktor och hackor och vinstsumman styrs av kombinationerna.

Bonusfunktioner

Boom Brothers slot erbjuder de folkkära wild-symbolerna. Denna symbol är den mest återkommande symbolen i videoslots och har funktionen att ersätta andra symboler på spelplanen för att bilda en vinnande linje. Precis såhär funkar wilds i Boom Brothers med undantag för scatter- och bonus-symbolerna. Symbolen är utformad som en bomb med texten “wild” skrivet över och inte svår att lägga märke till. Du kan också vinna 7500 mynt genom att få fem wilds inom samma snurr, motsvarande 7500 euro vid högsta myntvärde. Är du en spelare som vill utnyttja free spins har du hittat helt rätt. I Boom Brothers slot aktiverar du free spins genom minst tre scatter-symboler under samma snurr och dina vinster multipliceras med 3 under free spins-rundorna. Inte helt fel, eller hur?

Sloten erhåller också funktionen Second Chance. Du kan inte själv aktivera denna funktion, den dyker slumpmässigt upp efter en spelomgång som inte varit vinstdrivande. När Second Chance aktiveras byter den ut symboler som är hjälplösa på spelplanen till symboler som istället skapar en vinnande linje. Du får helt enkelt får en extra chans att vinna på ett snurr som egentligen inte var vinstdrivande. Om du har turen med dig i denna slot kan du också få 5 järnvägssymboler som tar dig vidare till ett bonusspel där du hjälper en av dvärgarna över en bro som går till en guldgruva fylld med skatter. Guldgruvan kommer sedan att sprängas och det är du dags för dig att plocka upp de guld som finns kvar!

Fördelar

  • Snygg och välgjord design, bra grafik
  • Enkel hjulställning- fem hjul, tre rader, 20 vinstlinjer
  • Möjlighet till free spins
  • Generösa bonusrundor

Nackdelar

  • Erbjuder ingen progressiv jackpott

Sammanfattning och slutsats

Boom Brothers slot är en populär slot från ingen mindre än jättetillverkaren och leverantören NetEnt. Sedan utgivningsåret 2013 har denna slot blivit en stor favorit på marknaden hos många spelare, och det är helt förståeligt. Sloten innehåller en klassisk hjulställning med fem hjul och 20 insatslinjer, vilket gör att den är lätt att förstå sig på. Boom Brothers innehåller dessutom generösa samt underhållande bonusrundor, wild-symboler och möjlighet till free spins via scatter. Du kan med lite tur erhålla en vinst på 7500 mynt, motsvarande samma summa i euro. Du kan dessutom ställa in insatsnivå och myntvärde själv. Letar du efter en slot med ett fantasifullt tema med tre charmiga dvärgbröder som bjuder på höga vinster och bonusar? Besök Boom Brothers slot. Lycka till!