Berryburst är en slot som släpptes 2018 av den välkända speltillverkaren NetEnt. När du hör namnet Berryburst så för tankarna dig säkert till den andra NetEnt-favoriten Starburst, men dessa slotar har faktiskt väldigt lite gemensamt. Berryburst är en så kallad Cluster Pays slot, detta betyder att vinstlinjerna inte är faktiska linjer utan klungor, eller cluster, som det heter på engelska. Detta är ett mycket roligt sätt att spela på och det finns inte så många slots på marknaden som har denna funktion. Sloten har fem rader och tre hjul och oändligt många sätt att vinna på. Så länge dina symboler kommer bredvid varandra och bildar klungor så vinner du.

Sloten har en mycket tilltalande design och det märks på grafiken att den är ny. Symbolerna är mycket snygga och har en skärpa till sig samtidigt som dom är mjuka. Man kan även skymta lite vattendroppar runtom symbolerna, vilket för tankarna till en fruktig drink en varm sommardag. Detta ger en extra njutningsfaktor till snurrandet. Här spelar du med både expanding wilds och re-spins i kombination. Detta betyder att om du får en wild, så expanderar den över hela hjulet samt att övriga hjul snurrar igen för att maximera dina vinster. Läs vidare i recensionen här nedan för mer information om denna grymma slot och dess vinstgivande funktioner.

 • Cluster Pays
 • Skapad av NetEnt
 • Fruktigt tema
 • Lanserades 2018

Tema och tekniska detaljer

Temat i Berryburst är inte helt oväntat bär och frukter. Färgerna är väldigt fina och klara, men ändå inte skarpa så att det blir jobbigt att titta på. Denna slot är väldigt mjuk mot ögonen vilket gör det behagligt när du spelar. I och med att sloten är ny så är även grafiken det, och NetEnt bjuder som vanligt på fantastisk grafik formgiven av deras designers. Här hittar du härliga frukter och bär så som hallon, en mandarinklyfta, vindruvor och en halv lime. Dessa symboler är de som betalar ut mest, och de är listade i inbördes ordning. Utöver alla härliga frukter och bär finns det även några andra symboler som betalar ut lite mindre; hjärter, spader och ruter.

Tekniken i Berryburst bygger på Cluster Pays. Detta betyder att de gamla hederliga vinstlinjerna är som bortblåsta. Här vinner du om du får likadana symboler i en klunga, eller cluster som det heter på engelska. För att få en vinnande klunga så behöver du få fem eller fler likadana symboler som ligger intill varandra. Detta kan ske vertikalt eller horisontellt och det är det som gör detta spel extra kul. Vanligtvis kan man bara vinna horisontellt, men med Cluster Pays kan du även vinna vertikalt. Du kan snurra för så lite som 1 krona ända upp till 2 000 kronor, så spelet passar både dig som vill spela för lite mindre och dig som är storspelare.

Bonusfunktioner

På Berryburst finns det inga speciella bonusspel, men det betyder inte att du inte har chans att vinna stort. Det finns några andra funktioner som kommer att hjälpa dig mot den där storvinsten, om du inte vinner stort bara genom ett stort cluster. För det första så finns det en wild-symbol. Denna symbol ser ut som en isbit med bokstaven W infrusen i sig. Denna symbol kan verka som vilken symbol som helst och hjälper dig att vinna. När du får en wild så kommer den att expandera så att den täcker hela hjulet, uppifrån och ned. Om wild-symbolen dyker upp på ett bra ställe så kan detta ge mycket stora vinster till dig.

När wild-symbolen har expanderat så ser du om du har vunnit och hur mycket. Chansen att du vinner är stor eftersom du bara behöver fem symboler för att vinna, och wild-symbolen agerar som tre symboler då den täcker hela hjulet. Efter detta kommer wild-symbolen att stanna kvar och alla andra hjul snurrar igen, i ett så kallat re-spin. Det är som en typ av free spin, fast du får den i ditt pågående snurr istället för att du får ett till snurr. När de andra hjulen snurrar igen så har du chans att få ytterligare expanding wilds, och detta resulterar i ytterligare ett re-spin. Du kan på detta sätt få massor med extra snurr.

Fördelar

 • Cluster pays
 • Expanderande wilds
 • Re-spin
 • Snygg design
 • Bra grafik

Nackdelar

 • Inget bonusspel
 • Inga free spins

Sammanfattning

Berryburst är en mycket spännande och rolig slot med en återbetalningsprocent, RTP, på hela 96,56%. Vi rekommenderar verkligen att du testar denna slot, både till dig som gillar andra Cluster Pays-spel så som Aloha! men även till dig som tidigare inte har testat att spela på detta sätt. I och med att du kan satsa allt från 1 krona ända upp till 2 000 kronor på ett snurr så passar Berryburst för spelare med alla möjliga storlekar på sina plånböcker. Om du vill vinna genom att samla frukter och bär i klungor och samtidigt drömma dig bort till en varm sommardag med en fruktig drink, så är Berryburst den perfekta sloten för dig.